kurkuma poeder

Hoeveel curcumine in kurkuma poeder?

kurkuma is een kruid die familie is van de gember plant. Ze worden allebei gebruikt in de Chinese geneeskunde en worden ook gebruikt in de Indiase geneeskunde. Hoewel ze vaak gebruikt wordt in de keuken als specerij. Dat krijgen we een gedroogde variant van de wortel. We kunnen ze uiteindelijk in alle supermarkten vinden bij de specerijen.

Er kunnen echter ook supplement gekocht worden met kurkuma of met curcumine. De supplementen die pure curcumine bevatten zijn een stuk duurder dan de supplementen met kurkuma. Dit komt doordat slechts een kleine hoeveelheid uit kurkuma, uiteindelijk curcumine bevat.

Curcumine is de werkzame stof in kurkuma en is de stof die verantwoordelijk is voor de vele voordelen die de plant met zich meebrengt. We kunnen eigenlijk stellen dat praktisch alle eigenschappen van de wortel, terug gebracht kunnen worden naar deze werkzame stof.

De stof curcumine is een curcumino├»de. We vinden ze voor ongeveer 2% terug in kurkuma wortel. Wanneer we een theelepel kurkuma gebruiken dan hebben we ongeveer zo’n 0.13 gram curcumine ingenomen ofwel 136 mg.

Het is een krachtig antioxidant en zal werken in het lichaam als een ontstekingsremmend middel. Dit is vooral gunstig bij mensen die last hebben van aandoeningen die ontstekingen veroorzaken. We denken dan vooral aan artrose, reuma, fybromyalgie. Maar ook zeker aan diabetes, alzheimer, overgewicht en vele andere.

De plant wordt in verband gebracht met onder andere een dalende bloedsuiker. Ze heeft de mogelijkheid om het LDL cholesterol aan te pakken. Zal daarbij ook de aderverkalking helpen tegengaan die is ontstaan door overtollig LDL cholesterol. Wat uiteindelijk leidt tot plak en daardoor aderverkalking kan doen ontstaan.

De krachtige reinigende werking zal helpen om de bloedvaten terug vrij te maken. Wat dan weer een gunstig effect heeft op de bloedsomloop, bloeddruk en gunstig is voor het hart.

We zien ook dat we eventuele schade aan de lever kunnen herstellen door deze kruiden te gebruiken.

Mensen die last hebben van een vette lever door veel ongezonde voeding te eten kunnen hierbij baat hebben. Ook mensen die veel medicijnen moeten nemen en daardoor een beschadigde lever hebben opgelopen zien hier duidelijk verbetering wanneer dit kruid gebruikt. En uiteraard, de schade aangebracht door alcohol aan de lever. Kan met behulp van deze plant ook worden geholpen.

Referentie:

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *